neljapäev, 22. jaanuar 2015

Birdman (The Unexpected Virtue Of Ignorance)

2014
Michael KeatonZach GalifianakisEdward Norton, Emma Stone
Kestis 119 minutit

Riggan (Michael Keaton) on oma kunagised hiilgeajad Lindmehena selja taha jätnud ning proovib nüüd kätt Broadwayl. Kui aga ühe tema kaasnäitlejaga "õnnetus" juhtub, peavad Riggan ja tema agent ja samaaegselt ka parim sõber (Zach Galifianakis) leidma talla kiiresti asendaja, kelleks osutub noor ja ülbe Mike (Edward Norton), kelle elektrit täis personality ähvardab kogu etenduse kiiva vedada. Samal ajal peab Riggan veel üritama parandada oma katkist perekonda, oma karjääri ja kõigele lisaks veel pidama sisemist võistlust iseenda egoga.

Peale seansi lõppu kinost lahkudes oli küll selline tunne, nagu oleks kaks tundi mäluhäiretes mööda linna ringi uidanud. See film oleks avanud nagu mingi suure ja tumeda teadmatuse värava ja pannud mind unustama, et ma olen keset Tallinna linna kinos, mitte kodus. 
Tahaks öelda, et see oli nagu meisterlikult üle võlli vändatud superkangelasfilm, kuid ma tunnen, et see oleks nagu solvang sellele visuaalselt imekaunilt üles ehitatud filmile, mis oli juba ainuüksi pildi poolest nii ilus, et nagu polekski tahtnud muule tähelepanu pöörata. Palju long-take kaameravõtteid, mis näitasid tegelaste ringi jalutamist mööda teatrit. Viimse lihvi andsid visuaalsele pildile vaimukalt üles ehitatud dialoog ja suurepäraselt valitud näitlejad. Kohati ainult häiris see trummipõrin, täpselt ei oskagi öelda miks. Ju hakkas kõrva peale.. 
Aga mulle meeldis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar