neljapäev, 2. veebruar 2017

film: Live by Night


2016
Ben Affleck, Zoe Saldana, Chris Cooper, Chris Messina
Film kestis 2h ja 9 minutit

Filmi tegevus leiab aset 1920. aastatel. Esimesest maailmasõjast naasnud politseiametniku poeg Joe (Ben Affleck) otsustab, et tahab saada lindpriiks, elada sõltumatult ning vältida gängsteritega koostöö tegemist. Mõnda aega tal isegi õnnestub oma sulielu elada, kuid kui üks ebaõnnestunud rööv ja sisserääkimine viivad ta kolmeks aastaks vanglasse, saab temast hoopis teine mees. Muserdatud ja kõik kaotanud mees tahab kätte maksta ning oma soovi teostamiseks lööb ta mesti latiinogängsteriga, kes saadab ta tulikuuma Tampasse, kus ta alustab uue ja vägeva eluga.

Täitsa mõnusa vaibiga krimifilm, mille rikkus ära kakskümmend minutit liiga palju sissekirjutatud imalaid armastuslugusid. Seejuures jäi kogu ülejäänud film kogu loo jutustamiseks liiga lühikeseks (khm oleks võinud need armumängud ära jätta ja oleks kohe täpselt parajalt aega juurde saanud), sest Joe lugu oli olulistes kohtades jutustatud liiga lühidalt ja ebaolulised kohad (jep, seks) olid venitatud. 

Juba eelmises postituses välja tulnud ebasümpaatia pealeloetud jutusteste vastu sai minu silmis järgmise täienduse Ben Afflecki monotoonse hääle näol, millega ta oma enese elu ümber jutustas. Ka oli tema osatäitmine üsna elutu, kuid õnneks natuke teisel moel ehk tema kehastatud tegelane oli pigem teeseldud kalk, kes vaenlasega kokku puutudes oli külm ja tõsine gängster, kuid armastatuga kokkupuutudes oli elutu, kuid hell. Temale totaalselt vastupidiselt sai oma rolliga väga kirglikult hakkama Elle Fanning, kes kehastas noort tütarlast, keda polnud elu just eriti hellalt kohelnud ning kes oli isa tõttu rangelt usklikuks pöördunud. Ta oli tõesti suurepärane - ekraan suisa helendas, kui tema pildile astus.

Enim meeldis mulle aga hoopis filmi tegevuspaik - soe ja päikeseline Tampa, kus kohtusid kultuurid. Linateos oli suurepäraselt tabanud kultuuriruumi õhustikku ning sisse sobitatud kuubalaste tantsupeod ja soe ja rõske õhk, mida oli tunda lausa kinosaalis, andsid kogu loole sõna otseses mõttes vürtsi juurde. Ka oli film suurepärane kostüümidraama - kõik kostüümid olid ajastukohased ja on-point.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar