laupäev, 21. märts 2015

Ex_Machina


2015
Alica Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac
Kestis 1 tund ja 48 minutit

Noor programmeerija Caleb (Domhnall Gleeson) võidab loterii maailma suurimas internetifirmas ja tema auhinnaks on kohtumine firma omaniku, erakliku, kuid geniaalse Nathaniga (Oscar Isaac), kes paneb maailma eest varjatult kokku tehisintellekte, kes ühel hetkel tulevikus hakkavad meie poole tagasi vaatama, kui alaarenenud ahvidele. Calebi ülesandeks on veeta aega noore naise kehakujusse paigaldatud programmiga, kes kannab nime Ava (Alicia Vikander) ja kes arendab sinuga vestlust ja tundub igapidi veetlev, mis üldse saakski meeldivam ülesanne olla? 
Päris karastav ja hoopis teist masti kui päev varem vaatamas käidud Teine Parim Hotell Indias ning päris kindlasti rohkem minu maitseeelistustele. Film mängib sujuvalt ümber teema tehisintellekti loomisest ja selle saamisest targemaks kui me ise ja tuletab meelde, et küsimus ei ole enam selles kas, vaid on asendunud juba küsimusega millal. 
Alicia Vikanderi jahe ja peaaegu, et emotsioonitu mäng oli samaaegselt nii meelitav kui ka hirmutav. Tema vastas mänginud Isaaci ja Gleesoni tegelased lõid temaga aga elava ja pingelise kontrasti, mis kriipis ja mängis emotsioonidega lõpuni välja. Film ise oli visuaalselt ilus ja kütkestav, kuid miljöö oli kohati tühi ja hirmutav, sest Nathani "uurimiskeskus" oli kergelt klaustrofoobiline. Aga ütleme nii, et päris huvitav elamus. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar