laupäev, 14. veebruar 2015

If I Stay

2014
Chloë Grace Moretz, Jamie Blackley
Kestis 107 minutit

Noore ja ereda tulevikuga tšellomängija Mia elu muutub, kui ta satub raskesse autoavariisse, mille tagajärjel satub ta koomasse ja rändab oma kehast välja, jäädes iseennast kõrvalvaatajana jälgima. Talle jääb talle otsustada, kas tal on mõtet elama jääda või on surm tema jaoks parem variant, selleks rändab ta läbi mälestuste ja meenutades kõike head ja mõeldes sellele, mis teda ees ootaks, kui ta ärkaks. 
See on minu jaoks üks neist filmidest, mis tunduks tunduvalt köitvam, kui tegelased asendada kellegi teisega, sest mind lihtsalt nii kohutavalt häiris see teismeliste traagika, mis oli selle filmi üks läbivaid teemasid, sest tegemist oli siiski 17-aastase tüdrukuga. See film oli lihtsalt liiga traagiline, et olla minu jaoks tõsiselt võetav (noorte)draama. Ja selline ultra-mega-deep-traagiline-teismeliste elu värk ei istu mulle kohe üldse.
Teisalt rääkides selle filmi puhul millestki meeldivast, siis selle soundtrack oli üdini meeldiv, see tähendab siis, et suhteliselt nõrgale filmile oli tehtud suurepärane soundtrack, mis sobib hästi niisamagi kuulamiseks. Album sisaldab näiteks Willamette Stone'i, Becki, Sonic Youthi, paari klassikalise muusika pala ja teisi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar